Zdrowe II śniadanie

13 listopada uczniowie klasy 2 d, podczas zajęć lekcyjnych, przypomnieli sobie zasady zdrowego żywienia i roli witamin w życiu człowieka. Uczniowie przynieśli na lekcję produkty niezbędne do wykonania zdrowego śniadania. Na klasowych ławkach znalazły się tylko i wyłącznie zdrowe produkty: r￳óżnorodne pieczywo, wędliny, warzywa, jajka i świeżo wyciskane soki. Dzieci według własnego pomysłu przygotowały pyszne i kolorowe kanapki, co sprawiło im ogromną frajdę. Podczas porannego biesiadowania uczniowie po raz kolejny przekonali się, że warto dbać o prawidłową dietę i każdego dnia pamiętać o zdrowym śniadaniu. Była to ró￳wnież okazja do przypomnienia sobie savoir-vivre’u przy stole. Było smacznie, zdrowo i kolorowo.

 

 

 

1 26 27 28 29 30 1 067